Stöd Daniel Gilbert, det är det minsta ni kan göra.

Florida har Mike Campbell, London har Mick Jones, New Jersey har Steven Van Zandt, Kalifornien har David Lindley, Kanada har Robbie Robertson, Norrköping har Carl Stefan Jonson, Stockholm har Janne Bark…

Och Göteborg har Daniel Gilbert.

Man kan välja att stå i skuggan av sin förgrundsfigur, men kan också välja att stiga fram och själv peka ut sin egen väg. Daniel Gilbert valde det sistnämnda och gav oss Daniel Gilbert – New African Sports, Soul Café Club No 1 2009. Jag skrev det då och jag skriver det igen, det är sällan man hör en skiva med så mycket hjärta, så mycket själ och så mycket liv. Det Gilbert gör är på riktigt, det kan i alla fall vi som sett honom live intyga.

Ur ett ekonomiskt perspektiv så är det kanske inte alltid rätt att gå sin egen väg, men skulle våra artister agera som nationalekonomins “the economic-man” så skulle vårat kära musikliv antagligen varit ganska dött.

Daniel Gilbert har kämpat i motvind i hela sitt liv om vi ska tro sagorna, och nu är det upp till oss att hjälpa honom så att han aldrig mer behöver pantsätta sin gitarr på masthuggstorget.

Nåväl, jag heter Daniel Gilbert och ända sen min gamle far slog in mitt musikaliska pannben med Oscar Peterson Trio har jag trott på, och förstått att musik i alla dess olika former berör och påverkar de flesta människor (åtminstone de med en själ). Då det var det tillsynes enklaste sättet att kommunicera med folk, började jag ganska tidigt att spela musik i olika former och med olika lyckat resultat. Broder Daniel blev mitt högstadium. Gymnasiet tillbringade jag på många olika skolor, FiestaThe Junior ochAugustifamiljen m.fl. Universitetsutbildningen hette Håkan Hellström och heter så fortfarande. Att jag nu ”startar eget” eller vad fan man nu skall kalla det kom väl sig från början av en slump. Att tid och möjlighet uppenbarade sig, jag insåg väl någonstans på vägen att jag sumpat de flesta andra chanser på ett vettigt jobb eller ett normalt liv. Jag sprang på min vän Per Stålberg och vi beslutade oss för några månader sen att försöka oss på ett samarbete.”

Vi som hört de nya låtarna vet vilken kvalité vi kan vänta oss, och ni om inte hört dom borde veta. Så gå in på Sell a Band och köp en andel i den nya skivan, det är det minsta ni kan göra. 10 euros, 20 euros, lite mer, lite mindre. Ni har ju trots allt levt med Gilberts gråtande gitarrer i över minst 10 år nu.

Jag köper en andel vid löningen, CSN gör  inte januari roligare än vad det är.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s