Skansros-Felix

Stans bästa band släpper kanske årets mest efterlängtade singel, och dom gör det med besked. Skansros – Felix släpptes idag på både i-tunes och spotify och är en försmak på skivan som släpps 22e februari på stans bästa label Luxury.

Singeln Felix som enligt uppgifter endast var 10 sekunder för kort för att få headlina Melodifestivalen får istället se dagens ljus redan nu. Det är något vi tackar ödmjukast för. Det är ju något visst med Skansros, dom har ett sätt att grabba tag i en , och sen aldrig släppa taget. Debutskivan från 2009 inleder med det mästerliga eposet Ett Sätt Att Se På Saker och sedan bär det iväg, som ett spjut genom Andra långgatan upp på Skansen Kronan och tillbaka. Den tar oss vidare upp i Masthugget, förbi Bockhornets Livs vidare upp förbi gläntan, observatoriet och sedan ner via Plikta till långgatorna längs med rävarnas paradis i Nordostpassagen.  Det är där någonstans vi landar efter 10 låtars eufori, och då är deras bästa låt Skansros – Drömmen Om Skansros inte ens inräknad, den sparar vi till besöket på Tommys Livs.

 

 

Felix Andersson, sångare och frontfigur i Skansros är inte bara det närmsta Morrissey vi kan komma i det här landet, han är även den mest underskattade textförfattaren på hela popscenen. Den ytterst ödmjuke och sympatiske huvudpersonen skulle aldrig erkänna det själv, men nästkommande album kommer antagligen bli 2012 års bästa skiva.

Singeln Felix vittnar minst sagt om det, det finns en kraft och energi i låten som kör över oss, på ett väldigt mjukt och vänligt sätt. Den växer mer och mer vid varje lyssning och min beundran för Skansros vill aldrig ta slut.

Stans bästa band!

2 responses to “Skansros-Felix

  1. “han är även den mest underskattade textförfattaren på hela popscenen”
    haha, ha? Jag gillar skansros (jättemycket). Men, “vi kan se det som ett varsel om kommande tilldragelser”. Hoho, jag kan inte låta blir att skäms-le varje gång jag hör den stofen. Fniss.

    • Mjae, tveksamma rader finner du hos alla artister, däremot tycker jag att han har mycket bra att säga, och han säger det på ett väldigt bra sätt. Tycker han förtjänar en större plats i pop-sverige.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s