Kedjan-Ringar på vattnet, för Världens Barn!

Då och då sitter jag och proklamerar för proletariatets  diktatur och förordar solidaritet och medmänsklighet, men gör jag något åt det? Mjae, kanke inte så mycket som jag borde. Jag byter inte Facebook-bild så fort något land drabbas av en galning och jag vädrar inte min avsky för diktatorer på twitter i tid och otid. Så därför är jag glad när andra gör någonting, och Sveriges så kallade urbana artist-elit har nu gått samman och gjort en låt för att hjälpa människorna på Afrikas horn. Väl rutet medborgare!.

Kedjan – Ringar på vattnet är en hiphoplåt som alla andra hiphoplåtar i det här landet, lite souliga flickor som förlöser någon refräng och ett gäng män som rappar vädrar sina hjärtan. Inget nytt under den solen alltså. Den enda som egentligen levererar  är Kapten Röd, men jag är en aning partisk.

Hur som helst så ska vi inte dissekera svensk hiphop i detta nu, utan göra det som är rätt, och det är att skänka pengar.

“Du kan rädda människors liv genom att SMS:a 50, 100 eller 200 till nummer 72 999 för att skänka motsvarande belopp, eller betala in pengar till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506. 100 kr blir 50 vätskeersättningar och det räddar 50 liv.”

“Gruppen, som består av Aleksi ”Aki” Swalow, Amanda Jensen, Daniel Adams-Ray, Jasmine Kara, Jason “Timbuktu” Diakité, Jens Malmlöf, Björn ”Kapten Röd” Nilsson, Linnea Jönsson (Those Dancing Days), Masse Salazar, Mommo, Pauline Kamusewu, Petter Alexis Askergren, Ulises “Stor” Infante, Salla Salazar, Tove Styrke samt instrumentalisterna Björn Json Lind (flöjt) och Malin-My Wall (fiol), kallar sig för Kedjan. Idag är det premiär för videon, samtidigt som singeln släpps på iTunes och Spotify.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s