Steget på Sankt Jörgen Park Resort på Söndag den 28e Augusti

Jag brukat hävda att Taube-scenen är Göteborgs trevligaste scen, den faller dock på att den ligger bland sockervaddstinna turist-barn och ficktjuvar. Sankt Jörgens Spa & Resort skulle också mycket väl kunna vara Göteborgs trevligaste scen, om den nu inte låg bland dödsskjutningar och vitt skräp. Fast om vi nu ska strunta i de geografiska och istället fokusera på scenen i sig, så kan vi ganska enkelt konstatera att det finns ingen finare spelplats i Göteborg än just Sankt Jörgens Park.

Jag va där i slutet av maj och såg Martin Rossiter & Azure Blue  och det var då en rent magisk kväll. Man behöver inte åka längre än till Majorna för att hämta något som skulle kunna toppa det, och jag talar inte om Roffe Ruff denna gången utan om Steget, elegant pianopop när det är som vackrast.

Deras skiva Förändrar Allting möttes med värme av både press och publik och efter en hel del olika spelningar på bland annat Stay-out West förra året och nu senast som förband till Kapten Röd på Röda sten så har dom blivit ett självklart inslag på Göteborgs-scenen. Steget – Magiskt är fortfarande något av de bästa som skrivits och känslan i Steget – Baby Baby Baby kommer aldrig försvinna. Så finns det då en bättre stol för Nils Dahl att sätta sig vid än bakom flygeln i Bula Bar, och med Matilda Sjöströms ljuvliga röst så förstår ni själva att ni inte kan missa det här. Det ryktas även om att en del nya sånger ska spelas, så bara det är värt en peng.

Fokusen ligger inte denna kvällen på varken mat eller spadande, utan endast på musiken. Så hoppa på 17-bussen mot Tuve eller stöd en friåkare och ta dig till hållplatsen Grimbo och gå sedan 200 meter åt rätt håll.  Inträdet är 100 kr som ni köper här, baren och restaurangen öppnar från klockan 4 om ni vill dra en Manhattan innan och Steget står på scen någon gång mellan 19.00 och 22.00.

Missa inte, risken finns att vi ses där!.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s