Jennie Abrahamson live på Pustervik

Enligt nöjesguiden är det göteborgs femte bästa klubb, jag håller inte med, det är bättre än så.

Pustervik Dansar och Ler är långt ifrån koncept-barer på storgatan och värdelös musik på vallgraven, man försöker liksom inte göra sig till på Pustervik, det är fokus på musiken och glädjen på ett sådant genuint sätt att Styrbord Babord och Yaki-da framstår som Bryggeriet en lönefredag.

Inte bara att klubben i sig är riktigt bra så lyckas man även bjuda på riktigt fina live-akter. Men allt det här vet ni redan om, ni har ju varit med förr.

I morgon står alltså Jennie Abrahamson på scenen, den stekhete Jennie Abrahamson ska tilläggas efter en hyllad skiva och flera  hyllade konserter. Jag kan ju inte göra annat än att hålla med, ni fick hennes första singel Hard to come by av mig när den släpptes och den låten lyckas ju aldrig bli tråkig. När sedan skivan The Sound of Your Beating Heart kom så stod det ju klart att vi aldrig kommer glömma av henne.

Hon är ju faktiskt inte ny på banan, men två skivor i bagaget så är hon ingen nybörjare. I min mening så är det två gravt underskattade skivor som borde fått mer uppmärksamhet. Aftonbladet recenserade den förra skivan While The Sun’s Still Up And The Sky Is Bright med orden;

Hennes smakfullt sparsamma kammarpop får MVG hela vägen till skolavslutningen. Men tyvärr saknar hon den starka artistiska identiteten hos, säg, Frida Hyvönen – en annan ensam-flicka-med-piano.

Så på grund av att den avlönade skribenten inte känner till Jennie Abrahamson så förtjänar hon bara 2 plus, trots MVG hela vägen. Jag vet inte, men vad hände där?

Hur som helst, den nya skivan är som sagt makalöst bra, bäst är nog Running, A better och  Hole in you. Umeå fortsätter befästa sig som Sveriges andra musikstad, det händer oroväckande mycket där uppe nu.

Till sin hjälp kommer Abrahamson ha göteborgsbandet Love & Happiness som utan tvekan är något av de mest intressanta vi har just nu. Förbandet går på vid 2300-2330 och huvudakten träder på runt midnatt. P3 verkar ha fattat grejen och tänker vara där och spela in, bara det är ju värt entrepengen.

DJ under kvällen:
UPPE: Magnificent OLLE är tillbaka!!!!! med gästinhopp av Peno & André
NERE: Ninjaspark

Plats: Pustervik
Datum:13 Maj
Dörrar 22.00-03:00
Pris: 100kr + serviceavgift förköp / 120kr Dörren
Garderob: 20kr
Ålder: 18år

FÖRKÖP: http://pusterviksbiljetter.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s