Öppna dina trötta ögon och släpp ut det!

Riksväg 40 har aldrig sett så idyllisk ut när aprilsolen lyser in genom bussfönstret, jag är på väg hem till Göteborg, men jag kunde lika gärna ha varit på väg någon annanstans, köpenhamn, via hamburg till berlin, why not? April lämnar ingen oberörd. För det är väl som Hellström säger att april är månaden där alla som känner något sträcker sig ut efter vad som helst.

Albin Larslin skrev jag om i december förra året, då hjälpte han oss genom vintern, nu hjälper han oss att kyssa vintern farväl. Under vintern har Larslin och hans Bad dressed arctic explorers spenderat tid i studion och delar av det som spelats in släpptes på hans myspace.

Razorblade Blues som är en bländande duett med flickvännen Lisa Holm, där dom spelar roller som om dom vore Shane och Kirsty. Ett uppbrott trots underliggande kärlek kan vara ett uttjatat ämne, men det blir aldrig tråkigt när Larslin ligger bakom det, så mycket har jag lärt mig. Det är klassiska call and response-verser blandat med körsång från bandet laddat med en sådan ungdomlig energi att jag tror att jag är 16 igen. Jag vill bara dra till T-livs på Andra långgatan och köpa 2 stycken 6pack folköl och ett paket elixir för 100 kr och sedan ta Slottskogens höjder i besiktning.

Det är precis det musik handlar om, musiken ska öppna dina tröttna ögon och få dig att släppa ut det.

Larslin lyckas,i samtliga nya låtar på myspace,  och om musiksverige skulle sluta bry sig om gamla Snook medlemmar så skulle fler än jag också förstå det. Men jag vet att ni är med mig, det har ni ju lovat mig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s