Phoenix Harmony visar vägen

Kvällen skulle börja på Restaurang Wood på friggagatan, där skulle den även sluta var det meningen, men det gjorde den inte. Innan man visste ordet av det så stod man och drack Sidecars på Svanen, dock dök vi upp aningen för sent för att kunna se kapellen som spelade, det var synd, väldigt synd.

The Mommyheads från staterna spelade och till sin hjälp hade dom Jönköpingssönerna i Phoenix Harmony.

Det har väll bara varit en tidsfråga innan jag ska börja supporta Jönköping City med mina betungande ord, det är ju trots allt dags att visa det som I’m From Barcelona började göra, att Jönköping är mer än bara KDSare och höckey.

Jag är lite sugen på att raljera om det frireligiösa, ni vet ju redan allt det där, ni vet ju redan att om man ställer sig i hörnet av Klostergatan och Brunnsgatan så kan man skåda hela åtta stycken olika församlingar, o ni vet redan att om att om Helge Fossmo får en ledig dag från Kumlabunkern så tar han helst av allt en tur till Jönköping för att vältra sig i frireligiös kultur.

Fan vad jag är klyschig som tar upp det här, hade jag varit från Jönköping hade jag antagligen flippat på alla som ska skojja om det pastorala höljet som ligger över staden. Det är inte kul längre liksom, det är utagerat, det är som att skojja om att Göteborgare är goooa göbbar och sthlm är dryyyga, vem fan bryr sig? Ställ dig på avenyn en lördag och allt du ser är dryga människor, sätt dig på en parkbänk i Gröndal och allt du kommer träffa är trevliga människor.

Det som spelar någon roll är musiken, och där visar Phoenix Harmony att man är att räkna med, skivan kom ju förra året och är en ytterst trevlig upplevelse, det är soul, det är rock, det är lite gospel och det är lite hederlig pop, det är egentligen allt man behöver. Det är klassiska soul-anspelningar i texterna och det blandas med en härligt raspig röst som går över alla sorters gränser. Det är helt enkelt väldigt vackert.

“Man ska sjunga av sitt hjärta, för att ha en minsta chans” sjöng Perssons Pack en gång i tiden, och det är det man gör i Phoenix Harmony, att man sedan verkar vara the hardest working band in Jönköping City gör inte saker sämre. Det var en lång väg till debutskivan, en lång och krokig väg där det största bakslaget antagligen var när replokalen svämmades över och instrument och notblad låg i en enda stor syndaflod.

Man får helt enkelt bara försöka A little bit harder.

I går spelade dom som sagt på Svanen,  i morgon är dom på hemmaplan tillsammans med Mommyheads, dom spelar på Bongo Bar och alla borde gå dit, jag missar det ju såklart, men kan lova er att nästa gång så är jag där, som ett skott.

http://www.phoenixharmony.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s