Albin Larslin hjälper oss genom vintern..

När Bobastian släppte Brista eller Bära tidigare i höstas så antog vi att sommaren drog sitt sista andetag inför den stundande vintern. Den där känslan man fick då är långt långt borta nu, nu är vi mitt i ett stort kallt helvette och det är svårt att komma ihåg vad det är man  längtar efter, tills man hörde Albin Larslin.

Plötsligt minns man ju när man sprang på dom där hustaken och betedde sig som om man var 16 år igen med kroppen full av Vinbål a`la Fayance.

I Karlskoga City så hittar vi alltså Albin Larslin and The Bad Dressed Arctic Explorers, Albin Larslin som även är medlem i Abbey Orchestra ställer sig nu stadigt på egna ben. Det hela har gått ganska snabbt, det hela formades i sommras och i september skrevs dom första låtarna och i mitten av oktober låg dom första låtarna uppe på Myspace. Lite lovord från diverse bloggar och vips så fanns den där lilla hypen där som jag ämnar att spä på med mina respektfulla omdömen.

Jag kan ju inte göra annat än att beundra den energin som han besitter, han kör fullständigt över oss samtidigt som det är så oerhört kontrollerat. Han har hittat en perfekt balans i soundet, sån här musik är svår, det kan lätt låta förlegat, som ett plastigt plagiat utan varken substans eller trovärdighet. Det finns nästan lika hål att trampa i som dom Winnerbäck trampat i. Albin Larslin får det dock att låta fräscht och det blir definitivt aldrig tråkigt. Larslin lyckas hålla intresset uppe genom hela låtarna och det är mycket tack vare texterna. Man kan ju bygga sin musik som gubbarna i Austin där man låter musiken följa texten, man kan också göra som eh typ Hoffmaestro och strunta i texten så länge det “svänger”. Albin Larslin tänkte inte välja mellan två goda ting och lägger istället fokus vid båda delarna och bygger istället upp en känsla i låtarna som flera andra artister bara kan drömma om.

Holly Golightly, Clowniorita och Thats when we´re scared är tre debutlåtar som slår omkull oss ordentligt. Spontanitet, energi och framförallt glädje är ledorden i musiken och med texter om småstadens desperation och kärlekens frustration som ändå bottnar sig en slags tillförsikt inför framtiden. Det är vackert det hela.

Förutom dom tre låtar vi har att tillgå nu så är ytterligare fem låtar under inspelning, av dom åtta låtarna så kommer alltså fem stycken väljas ut för att släppas på en EP i början av nästa år. Den ännu namnlösa EP´n kommer släppas i en liten upplaga och såklart även på i-tunes och spotify. I och med det släppet så kommer antagligen bokningarna rulla in så ni kan förvänta er att se Albin Larslin runt om i Sverige under våren och sommaren 2011.

Lasse Tennande sjöng för 20 år sedan om hur han ville ha Sånger som brinner, Albin Larslin ger oss det.

http://albinlarslin.blogg.se/

http://www.myspace.com/albinlarslin

Advertisements

One response to “Albin Larslin hjälper oss genom vintern..

  1. Pingback: Öppna dina trötta ögon och släpp ut det! | Que Club

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s