Take a load of Fannie!

Man har ju ofta lekt med tanken att kunna ta sig tillbaka i tiden, att resa i en tidsmaskin tillbaka till en tid då man inte brydde sig om Christer Sandelin i egenskap av musiker. Alternativen har varit många, ett tält på Heden sommaren 77´och höra Totta Näslund sjunga om en skyttegrav i flamden. Eller till Kaiserkeller 61´och se The Beatles innan dom slog igenom.Eller fånga Springsteen 74´i Boston när Jon Landau såg framtiden.

Ja, ni förstår ju, Greenwich Village, Grand Ole Opry, Austin, Hitsville, Sun Studios i Memphis osv osv är alla betydelsefulla för dagens musik, och bland dom största, bästa och mest betydelsefulla under den tiden var trots allt The Band.

Så skulle jag välja tillfälle att ta mig tillbaka till så blir det ändå på arenan Winterland i San Francisco den 26e November 1976 när The Band säger tack och hej i en av de mest klassiska konserterna, The Last Waltz. Ni som sett den vet vad jag pratar om.Bob DylanVan MorrisonEric ClaptonNeil YoungNeil DiamondJoni MitchellMuddy Waters,Dr. JohnRonnie Hawkins och Paul Butterfield är alla med i hyllningen som filmatiserats så vackert av Martin Scorsese.

Den bästa låten framförs här ytterst vackert med fantastisk sång av Levon Helm och Rick Danco samt angenämt uppbackade av The Staples.

Att låten i sig är en av mina absoluta favoriter råder väll det ingen tvivlan om. The Weight handlar ju trots allt om goda människor som gör dåliga saker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s