Kite-Jonny Boy

När det som skulle bli sommarens bästa festival blev inställd så försvann den där drömmen om att få se Kite live i år, jag missade ju dom på Jazzhuset i våras men trots att Som en Dröm ställde in så tänker nu Göteborgs bästa klubbarrangörer göra mig lyckliga ännu en gång.

Pustervik Dansar & Ler går en fin höst till mötes, Fredagen den 10e spelar The Cat Killers tillsammans med Söderut och torsdagen den 30e september så låter man alltså Kite hålla releasfest för sin nya EP som föga oväntat kommer heta “III”.

Tidigare idag så lade man upp den nya singeln “Jonny boy” på soundcloud och om ni gillar det Kite har gjort tidigare så kommer ni tycka som mig, att  detta är riktigt bra. Sådant driv och energi samtidigt som det är återhållsamt och vackert. Niklas Stenemos röst gör ju inte saken sämre.

Jag hoppas verkligen att Stenemo och Christian Berg får det genomslag dom förtjänar i och med den tredje skivan. Att det inte stannar vid att vara hyllade av journalister och artister utan verkligen når ut, för det här är för bra för att gå miste om. Istället för att låta skivbolag styra dom och pressa dom till att släppa en fullängdare  så fortsätter man att släppa 4-5 låtar åt gången med riktig hög kvalité. Ett tillvägagångssätt som fler artister borde anamma.

Kite III släpps 22e September på Progress Productions och kommer kosta 49 kr. Ett givet köp som du beställer här http://progress-productions.com/kiteIII/

Singeln Jonny Boy finner du här: Jonny Boy

Ni får en gammal klassiker också;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s