Jag har försökt förklara

Det är alltid lika fint när en gammal pop-räv ska släppa material under nytt epitet, det är även lika fint när varenda recension handlar om andra artister. Visst bjuder ändå Ludwig Bell in till det när han själv drar paralleller till Håkan Hellström och sjunger ut Nils Ferlins ord som om det vore hans egna, vilket det blir då Bell levererar sin vardagslyrik med största möjliga trovärdighet.

Jag är en idiot tog oss med storm i våras och andra singeln Kärlek slutar alltid med bråk gav ordentlig mersmak. Så förra veckan när Jag har försökt förklara anlände så var förväntningarna riktigt stora och inledande dängan Normandie – Landskrona satte ribban direkt. Öppningsraden är något av det bästa jag har hört och det är i just texterna som Ludwig Bell har sin storhet, eller genialitet rättare sagt, för det finns ingen storhet över det här. Det är inga svulstiga Joel Alme-arrangemang eller låtsas-poesi som Tomas Andersson-Wij utan det är bara en genialisk enkelhet som går som en röd tråd genom hela skivan. Skivan går upp och ner men lyckas till slut landa i en perfekt helhet, lite som Johnny Drama med Florence Valentin. Hela skivan blir en ren njutning och även om saknaden av driv och energi kan bli påtaglig ibland så blir det aldrig någonsin tråkigt. Mycket tack vare Bells lyrik.

Vi behöver ju sådant här, vi behöver folk som är nöjda med att det är okej, vi behöver folk som sjunger om vilka idioter vi är, om hur man är tillfreds med sitt menlösa vardagsliv samtidigt som man sträcker sig efter den där strimma lycka. Som vi antagligen aldrig kommer nå, men vi kan ju försöka.

Advertisements

One response to “Jag har försökt förklara

  1. Pingback: Ludwig Bell-Silvertejp | Que Club

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s