Bobastian-Brista eller bära

Efter vårens internet-hype så var gårdagens singelsläpp från Bobastian mer än efterlängtat. Dom tre låtarna som skulle utgöra Känns EP blev sönderspelade innan sommaren hade nått sin kulmen och nu när sommaren kippar efter ny energi och alkisarna i Saltholmen drar sig in i det lilla lusthuset i skydd från höstvindarna så visar Bobastian oss att sommaren ändå finns kvar i vårt blod.

Den nya singeln Brista eller Bära kunde man höra i olika sammanhang under våren och jag vill minnas att den spelades två gånger på Majvallen i våras, nu har den dock fått en helt ny kostym och med samba-toner och en ohämmad energi så är det här en ångvält som kommer köra över både brittsommaren och hösten.

Ni förstår ju att detta inte kunde lämnas orört så en klassisk mailintervju var nödvändigt.

– Det som skulle bli Känns EP i sommras släpptes istället som fria mp3or på grund av ekonomin. Nu är första singeln till slut släppt, är det här “revanschen”?

-Nja, vi hade väl inga högre förväntningar på att vi faktiskt skulle ha råd att trycka ep:n, så vi ser det mest som en bra chans att visa folk att vi existerar.

-Lerumsbaserade Pophat Music med skivbolagsdirektören Emil Lundin i spetsen som till vardags spelar i The Berndt har nu signat er för den här singeln med förhoppningar om mer, hur uppstod den kontakten? Och hur ser det samarbetet ut?

-Robert hade planer på att arrangera en spelning med The Berndt i samma veva som vi släppte de första låtarna, så det var så Emil kom i kontakt med oss. Samarbetet ser ut som så att Pophat drar det tunga lasset och vi sköter den roliga biten.

-Richard Hallin från Bonnie & Clyde har producerat era tidigare låtar och har nu även vart med på den här tillsammans med Philip Granqvist som stått för mastern, hur stor inverkan har Richard på er musik?.

-Han har faktiskt haft stor inverkan på musiken. Rille är väldigt drivande som producent. Låtarna brukar ändras en hel del i studion med hjälp av hans idéer och inputs.

-Energin och musiken i sig  känner vi igen sen tidigare men det som gör att ni står ut över dom övriga banden i Göteborg är texterna som enligt mig är en av dom stora behållningarna, vems ord är det som skriks ut?

-Robert har skrivit alla texter förutom i en av de gamla låtarna, Saltholmen. Den skrev Johan på något vänster.

-Textmässigt så handlar det ju mycket om backstreets-romantiken och det så kallade utanförskapet, samhället får sig en del kängor och en avlönad journalist skulle väll kalla det för “medveten musik”. Vi har ett partival om några veckor, hur ser ni på det?

-Vi har ingen enad åsikt om politiska saker, det brukar inte vara något hett samtalsämne när vi ses. Texterna skriver ju Robert, och ingen frågar om dem. Men hälften av oss äger iallafall varsin palestinasjal och bor i Majorna.

Brista eller bära skulle uppenbarligen kunna vara en sommardänga, försöker ni ge oss hopp inför den stundande hösten?

-Jo, det skulle man väl kunna säga, fast tanken var ju egentligen att släppa den under sommaren. Tiden räckte inte till helt enkelt.

-När man kommer upp som en ny pop-akt i Göteborg så är det uppenbarligen omöjligt att inte jämföras med sina föregångare, hur trötta är ni på det?

-Vi är faktiskt ganska trötta på det. Det är ju kul att bli jämförd med sina influenser, men vi vill ju ändå ha ett eget sound. Vilket vi tycker att vi har.

-Hur nära är ni en fullängdare?

-Vi är närmare nu än när du frågade oss i juni, trots att bandet inte har varit samlat på hela sommaren. Vi har väldigt lösa planer på en fullängdare eller en lite längre ep, men när har vi ingen aning om.

-Hur ser det ut med spelningar i höst?

Det vet vi inte än. Vi blev utslänga ur den gamla replokalen och har precis fått tag i en ny, så nu har vi börjat repa för första gången på ett ganska bra tag. Men dyker det upp något så är vi aspå.

Ni arrangörer som läser här borde vara aspå ni med, så kontakta Bobastian snarast.

Singeln Brista eller Bära finner ni här på  tram7.se och snart även på Spotify och I-tunes.

Då jag själv sitter i Jönköping och får lyssna på The Cardigans, som tydligen är det enda bandet från Bibelbältet så kan jag gå genom högskolan och slå mig för brösten över att Göteborg fortsätter leverera och dominera i musik-sverige.

http://www.myspace.com/bobastian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s