Sebastian Wijk är sundets pärla

Vi har varit där förut, dom där unga männen med sina röster och gitarrer, aldrig tar det slut, aldrig tar det slut. Av en enda anledning antar jag, att vi inte vill att det ska slut.

Nere i sundets pärla händer det dock grejer, Helsingborg ska äntligen visa att dom kan göra mer än att dricka Harboe-öl på Knutpunkten och lyssna på Nic and the Family och The Sounds. Personen som ska ändra på det hela heter Sebastian Wijk som försöker kombinera en solo-karriär med bandet Rise Milton, ett band som tydligen ska vara Helsingborgs svar på Coldplay. Då jag tycker att Coldplay är ren och skär dynga så tänker jag inte lägga någon vidare värdering i den jämförelsen.

Sebastian Wijks första singel kunde man höra redan i vintras på lokal-tv´n i skåne då han var med i en reklamvideo för något nytt själlöst bostadsområde där medelklassen kunde dricka Martini Bianco och lyssna på Rod Stewart samtidigt som man såg en bit av sundet. Vi ska dock inte göra någon stor grej av det där, man ska ta varje chans man får för att nå ut till folk.

Sebastian Wijk som efter det blev signad på Bolero Records, enligt dom själva är det ett väldigt oberoende skivbolag, som dock ligger under Universal men Lars ”Billy” Hansson och grabbarna brukar veta vad dom gör.

Hur som helst så ska det bli fint att följa Wijk under hösten, det är en EP på gång nu i Augusti och senare i höst kommer den första av tre planerade album. Han kommer väl inte bli någon underground-hjälte som The Tallest man on Earth, men en sak är säker, jag tror det hela kommer bli riktigt jävla bra. Första singeln A throw away letter är verkligen så frukansvärt bra.

Vi följer upp det här när det kommer mer att ta på, men jag tror på det.

Han har ju trots allt en röst att döda för.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s