Vad sägs om Frente Sandinista de Liberación Nacional?

Det händer väl ungefär varje dag att jag går in på Wikepedias startsida i jakt på något nytt att lära mig, det är mest strunt, men idag fann jag något som fångade mitt intresse, åh herregud va vackert.

1979 – Sandinisterna segrar i inbördeskriget i Nicaragua då de intar Managua och Somozaregimen störtas.

Varför ska vi då bry oss om det här? tja, e du socialist kanske du bryr dig lite, men även du som bara gillar jävligt bra musik kanske börjar fatta vad det handlar om. Utan FSLN så hade inte The Clash haft något passande namn på sin fjärde skiva, den mest urflippade skiva som gjorts, men ack så vacker. Öppningsspåret  The Magnificent Seven får oss att hänga över repen redan efter första låten och när låtar som Junco Partner, Somebody Got Murdered, One More Time och självklart  Police On My Back avlöst varandra så är man genomsvettig.

Ska vi se nyktert på det hela så tog han kanske den här världsmusik-euforin för långt den här gången, kanske skulle det vara ett enkelalbum, kanske skulle Bankrobber varit med, kanske bla, kanske blä. Strunta i det och lyssna på en fantastisk skiva istället, men håll ena tummen på forward-knappen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s