Ceo-White Magic

Flydde Bullshit-city för o ta mig ner i Hallands-idyllen några dagar, lämnade en fredag som skulle ge oss Kris Kristofferson på trädgårn, Jonathan Johansson på Liseberg och avslutningsvis Pustervik Dansar och ler, men nej nej, det där ville jag tydligen inte ha, jag ville ha marinerat kött och vinbål a´la fayance.

Stannar nog några dar, det börjar hopa sig i Göteborg, då är det dags att dra.

Dom senaste veckorna har bloggandet varit på en usel nivå men tack vare en liten släng av delirium tremens så e man nu på fötter och har en hel drös med ny musik att bjuda på, kanske inte så nya länge, men den var ny när den kom.

Sveriges bästa allians splittrades förra året och nu är äntligen Erik Berglund ute med sitt nya soloprojekt ceo. Bandintroduktionen är antagligen genial eller helt meningslös, jag väljer den första och citerar en liten del av den

ceo is platinum and it is valium, it is a quasar and it is a lie. ceo is a breech forest and a slamdunk.

..

ceo is you and you are me and i am ceo.

in eternity.

Läs hela här http://www.modularpeople.com/news/introducing-ceo/3044.html

Hur som helst så är två låtar släppta på samma sida och man hör minst sagt att det är sprunget ur TTA, dock inte samma kraft och tyngd, men det är inte heller det som det ska vara. Singeln Come With Me är extremt behaglig och trevlig, efter några lysningar är man fast i den helt. Skivan som heter White Magic kom ut förra veckan och finns både spotify och I-tunes.

Vi känner igen det vi hör på skivan, det är fina melodier och fina fraseringar och allt det där, den där medryckande sången som kännetecknade TTA finns helt klart där. Ceo känns på något sätt ändå fräscht, han har lyckats kanalisera sig energi på ett utmärkt sätt.

Jag läser den ena skitnödiga recensionen efter den andra och förundras över hur understimulerade dagens så kallade musikjournalister är, måste varje recension låta som en dikt? Skriv om musiken för fan.

Hur som helst, skivan är lugn och behärskad, inga större utsvävningar utan i grund och botten en alldeles fantastiskt bra pop-platta. Behaglig i solstolen och låtar som Illuminata och Love And Do What You Will kommer spelas under en lång lång tid.

Jag tror på Ceo, det kan bli jävligt bra det här i framtiden..

http://www.ceoceoceoceoceo.com

Advertisements

One response to “Ceo-White Magic

  1. Pingback: Ceo-Ave Maria | Que Club

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s