The Berndt + Valter Nilsson @ Pustervik Dansar & Ler

Gänget bakom Pustervik dansar och ler har verkligen inte legat på latsidan den här våren och varför avsluta det bara för att sommaren tar vid?.

I morgon bjuder man alltså in Valter Nilsson och The Berndt till en minst sagt sjuk kväll då båda akterna har gjort sig kända som fantastiskt bra live.

https://queclub.wordpress.com/tag/the-berndt/

Vi har ju skrivit om dom förut, och det är ingen hemlighet att jag är barnsligt förtjust i deras debutskiva. Träffade en grabb på mitt jobb som var från Lerum och jag sa direkt att The Berndt är det bästa som någonsin kommit från just Lerum, han hävdade att jag antagligen var den enda utanför Lerum som lyssnade på dom men jag övertalade han snabbt att The Berndt minsann was the shit. Han trodde mig inte och påkallade att Aspen fortfarande var det finaste med lerum. Men nog om det.

The Berndt var det ja, härligt, vilken energi, vilken glädje, vilken organiserad spontanitet.

Så skrev jag i början februari och förälskelsen har inte lagt sig ännu, Hurried Feathers är en dänga som aldrig kommer sluta spelas och Walked For The Future – David Borkmann Remix är fortfarande en av årets bästa remixer.

För att kasta lite mer ljus på fredagens tillställning så tog vi oss ett digitalt samtal med Emil Lundin, vokalist och gitarrist i The Berndt.

Ni lämnade Sverige ganska kort efter eran releasfest på Parken och begav er ut i Europa, så detta är den första gången på länge ni spelar i Göteborg, hur känns det?

– Mäktigt!

Pustervik är ett klassiskt spelställe där man varit allt för ofta, med blandad framgång. Det sägs att Martin Elisson är den enda som någonsin blivit utslängd från klubben Soulastatic och jag själv blev vänligt men bestämt avvisad därifrån senast. Hur många gånger har du blivit utslängd därifrån?

-Precis. Trots att vi spelat på det flesta klubbar, resturanger och laspallar i Göteborg blir det premiär för Pustervik. Själv har jag inte lyckats bli utkastad och hoppas inte heller att det inte blir någon premiär av den karaktären imorn heller, ahah!

Efter eran releasfest så drog ni ner i Europa på en liten turné, va Europa redo för The Berndt?

-Europa var redo, riktigt redo. Vi har fått de vibbarna tidigare. Utlandet gillar Berndt medan Sverige har varit mer svårflörtat. Men vi ska smöra vidare…

Vilken stad tog er med storm?

-Bäst gensvar fick vi nog i Graz, Österrike. En väldigt vacker studentstad upp i bergen. Det var fullt, fötter på borden och mycket jäger!

Vilken stad tog ni med storm?

-Kan nog ha vart i Cecena, Italien. Vi spelade på ett litet café och det fullkomligt urartade. Linus (bas) flög ut i köket och Fred (gitarr) skallade väggen. Italienarna var få och nog inte heller redo för en explosion utav dess like men tog det riktig bra och gav fin respons.

Sommarens enda festivalspelning landade i Mellerud, är Mellerud redo för The Berndt?

-Det hoppas vi! Jag och min bror har en lite sommarstuga inte långt därifrån. Huruvida det skulle öka Berndtpeppen för Mellerudsborna vill jag låta vara osagt, men vi planerar lite special treats även då.

Anledningen till att den det inte är så mycket konserter bokade i sommar beror på att bandet är i full gång att styra upp en ny skiva, hur går det?

Det går bra. Just nu är vi i förproduktionen vilket betyder att vi spelar in låtidéer, repar och testar oss fram. Men faktum är att vi kommer köra en helt ny låt redan imorgon. Kanske en försmak på hur det kommer låta?! Teaser här: http://vimeo.com/12402389

Blir det klassisk adhd-pop eller kommer ni bjuda på stora överraskningar?

-Vi är nog ett band som tycker det är ganska tråkigt att stampa kvar i det gamla. Gillar att utvecklas o bla bla.. Om första plattan var ett försök att spotta ur oss allt vi ville kommer vi kanske tänka till ännu en gång och softa ner det lite. Det betyder dock inte att adhd elementen kommer försvinna utan mer att helheten kommer växa.

Vågar man presentera eventuella producenter och medarbetare ännu?

-Som sagt så är vi just nu i något slags förstadie där vi arrangerar låtarna och spelar in demos i Oscars (trummor) studio. Vi har lite förslag på samarbeten och producenter för ett senare skede men vi får nog fortsätta hemlighetsmakeriet tills vi vet mer klart hur vi gör…

I övrigt stundar sommaren, Vad blir sommarens soundtrack?

-Sommarens soundtrack snickrar man nog ihop själv i form av nån digital lista. Men om jag ska nämna två favoriter just nu säger jag Fang Island och när solen börjar gå ner, The Tallest Man On Earth. Kan nog även bli en del tystnad också, skönt att vila örat.

Till sist, har även noterat att du har ett gediget musikintresse, några festivaler eller spelningar alla borde gå på? Jag skulle säga Jackson Browne på måndag men det är väl ingen under 50 som tänkte gå dit.

-Precis hemkommen från Siesta! där vi såg en hel del bra grejer som Mew, Anna von Hausswolff, Andreas Söderlund etc. Hoppas på Way Out West (med: Panda Bear, Jónsi, Chemical Brothers) och Popaganda (med: Belle & Sebastian, Hot Chip), kanske Peace & Love med men det verkar så jävla gigantiskt.

Ja ni förstår ju vilken kväll det kan bli, inte nog med The Berndt så får vi även Valter Nilsson som jag i ärlighetens namn inte lyssnar så mycket på, fråga mig inte varför, det jag hör låter bra. Så här skriver iallafall arrangörerna om det hela
VALTER NILSSON släpper snart sin EP “Just another motherfokker” och med det så kommer han att åka runt och spela lite varstans, denna gången här på Pustervik Dansar & Ler, ni som såg han på Valborg på Jazzhuset vet vad som väntas, svettigt, röjigt och otroligt jävla bra. Om ni gillar att hoppa och dansa runt, då passar detta er. Valter är bara ett stort energiknippe som exploderar på scenen och tillsammans med bandet The Fokkers gör han kvällen.
http://www.myspace.com/valternilsson
Dom som ska spinnn that shit är Peno och André från Pustervik dansar och ler crewet, samt Magnificent Olle som är direkt influgen från Borås City. Några andra som kommer landa på Röda Rummets gamla helikopterplatta är grabbarna i Kasban som kommer landa så fort deras spelning nere i Kajskjul 8 är klar.
Det kan bli en himla trevlig kväll med andra ord, 80 kronor i dörren men om ni köper förköp så slipper ni ligga sömnlösa över att inte komma in.
22.00 öppnar man övervåningen och då är plastglasen diskade till perfektion, vid 23.00 står Valter på scenen och The Berndt kör igång runt kvart i 12.
Vi ses där bak, som vanligt..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s