Dubbla hjärtslag från Palpitation..

Vad vi har längtat, suktat och framför allt pratat upp den här skivan i flera veckor, så anlände den till slut till Bengans, Palpitations självbetitlade debut-lp.

Två år har gått sedan dom gav oss EP´n I´m Happy Now och två och ett halvt år har gått sedan dom premiärspelade på HenriksbergStigbergsliden. Ska man säga att cirkeln sluts och säcken knyts ihop och allt det där i just Göteborg? Det är Luxxury-Rasmus som lovade sig själv att ligga lågt med nya artister som inte kunde hålla sig när han fick höra flickornas nya skiva. Att inte släppa den var aldrig ett alternativ för the hardest working man in showbizz.

Att svika sig själv för en sådan sak är dock inget vi klandrar dig för.

Senast skrev jag att dom va popens svar på Roffe Ruff, med musiken i förgrunden och musikerna i bakgrunden. Så är det fortfarande även om man inte längre är fullt så hemliga. Man blir helt fången i Maria Vejdes röst, den tar mig till en annan plats och istället för att undra vem det är som menar vad i texten så vill man istället bara höra mer och aldrig mer lyssna på något annat. Det finns något hoppfullt men melankoliskt, något energiskt men ändå flegmatiskt. Släng på fina melodier, smäktande gitarrslingor och lite handklapp så har du en av årets bästa skivor.

Att skivan inleder med spåret I lost and died är talande för hela sinnesstämningen. Dom startar med ett konstaterat nederlag som sedan går som en röd tråd genom hela skivan. Då låten ligger som första spår så ger dom oss ändå hopp, att man under dom kommande tio spåren ska vända det och lämna oss med tro. Och visst får vi tro, men vad vore tro utan tvivel?.

Ska man bortse från allt det där och istället lyssna på skivan som en vanlig människa så får man en väldigt välproducerad popskiva. Storslagen pop sa någon och jag får hålla med. Singeln What If är fortfarande skivans bästa spår tillsammans med You and I och den ljuvliga Light Can Fixa Me.

Att man sedan fick med tre stycken fotografier var extremt trevligt, en soluppgång i ett snölandskap, en nattlig snötäckt landsväg och ett kort från vad jag antar är Långebäcken, studion ute i nowhere där skivan är inspelad. Vackert och genomtänkt.

Den 8e Maj så kör dom en releasfest på Jazzhuset, jag kommer missa det pga jobb, surprise surprise! Men ni borde verkligen gå dit, allihopa!.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s