Plura och Carla är mondäna i Göteborg

Wilhelm Stenhammar ligger nog och njuter på Mariebergskyrkogården i Majorna på fredag när Stenhammarsalen i Göteborgs konserthus äntligen används till något vettigt. Då Chalmers besudlat lokalen med sina spex under flera år och endast ett fåtal respektabla artister kommit till så ska nu äntligen väl valda delar ur Göteborgssymfonikerna få jobba med något vettigt.

Senast Plura var i Göteborg så var det tumultartat, jag antar att han kommer hålla sig inomhus, bakom låsta dörrar under torsdagskvällen.

Fan nu vann en jävel 5 miljoner på Triss på tv. Kanske han kan köpa en snygg Lyle&Scott tröja istället. nog om det.

Hur som helst, Plura väljer finkultur när han ska till Göteborg, antingen Storan, Lorensbergsteatern, Annedalskyrkan eller Konserthuset, ingen spelning på Murveln där inte. På fredag tar han med sig sin bror Carl Stefan Jonsson till Stenhammarsalen för en konsert med delar ur GSO. Gillar ni Eldkvarn så är det här ett givet event. Är ni nyfikna på hur det kan låta så borde det bli åt det här hållet.

Det låter som om det vore en film i början, och visst är låten lite av en film i sig. En av de bästa någonsin iallafall.

Biljetterna torde ligga på 200 kr ungefär, och det är la inte så mycket om man jämför med Joel Alme som tar närmare 250 kr för sin spelning på Trädgårdsförening. Om jag befinner mig i Stenhammarsalen på fredag återstår att se, för mig egen del lutar det åt Pustervik där vi ska dansa och le, men mer om det ikväll.

Dom står på scen vid 21.00 och den lilla baren med den lilla flaskölen öppnar en timme innan ungefär.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s