it’s lonely at the top för Dylan..

Vi må snacka om indiepop från Lerum, Österlen, Linnéstan och Östersund, samt elektropop från Årsta och hiphop från Majorna, men at the end of the day så handlar allt egentligen bara om en artist. Mycket har sagts om honom under åren, från protestsångarnas räddare till judas till folkrockare osv fram till att man idag påstår att hans röst är slut och att han har omarrangerat sönder sina sånger. Även om han har förändrat sig enormt genom åren så kommer alltid kritikerna vara jävligt fel ute.

När Bob Dylan i höstas släppte sin julskiva så höjdes ännu fler röster om att han är slut och endast försöker krama ut det sista som artist. Därför känns det skönt att han kan gå in i Vita Huset och ge oss den bästa live-versionen av en av hans bästa sånger någonsin. För låt oss vara allvarliga, denna låten har aldrig egentligen varit jätte bra live, aldrig så att den slår studioversionen. Budokan skivan har ju sin charm, MTV unplugged likaså, samt övriga bootlegs som finns med denna låten men några mästerverk har det inte hunnit bli, förens nu.

Ett briljant piano, Tony Garniers på ståbasen och Dylan i mitten (!) av scenen med sin gitarr. Bara den uppsättningen får dom flesta att gå i gång rejält. Tankarna vandrar direkt iväg på en turné med det här konceptet. Men låt oss leva i verkligheten och i det som har skett. Så lyssna och se nu;

Hans röst är bättre än på många år och hans frasering är antagligen bäst någonsin.

Den finns även ute som mp3a,fantastiskt ljud på den med.

Jag är helt blown away…

Advertisements

4 responses to “it’s lonely at the top för Dylan..

  1. Pingback: Que Club

  2. Nu när klippet inte finns tillgängligt på Youtube; vilken låt är det inlägget syftar på? Och vet du nån annanstans jag kan se det? =)

  3. Glömde “bli uppmärksammad via e-post” när du svarat, förra gången…

    • det är the time they are a changing, versionen är helt fantastiskt, videon är som sagt borta, men jag har låten som mp3a om du är intresserad?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s