P&L: Serengeti

Vi börjar även här med att punktmarkera dom bästa akterna på årets Peace&Love festival. Förvänta er dock inga inlägg om Kent och Kim Wilde då ja hellre spenderar en dag i Borlänge med att dricka kaffe i IK Brages klubbhus än att se vissa av artisterna i år. Men nu ska vi inte fokusera på det, dom banden fyller en funktion med. En grupp som verkligen fyller en funktion är Serengeti!.

Göteborg är som ni redan vet Sveriges huvudstad när det kommer till reggea, här finns eldsjälarna, traditionen och främst av allt riktigt feta artister. Klubblivet och det varma klimatet artisterna emellan har etsat sig fast i den Göteborgska själen. Ni fattar vad det handlar om.

Det är mycket på gång i Majorna nu, det vet ni redan, och även om man inte kommer från Majorna så hamnar man som reggeaartist i Majorna ändå.

Hur som helst så lades grunden 2006 när den ljuvliga Stina “Mästerkatten” Göransson och den lika ljuvliga Liza ”True” Mukasa möttes under en gemensam turné och två år senare så bildade man Serengeti. Om namnet är taget efter en nationalpark i tanzania eller en Ulf lundell-låt har jag inte fått reda på än.

Att lyckas göra så slagkraftig dancehall på engelska är inte bara modigt, det är egentligen rent självmord då man genast blir jämförd med utländska föregångare. Dom lyckas dock göra det riktigt bra, riktigt bra. Kalla mig cp, men jag vill ändå ha mer på svenska, låten om Jr Erik med Roffe Ruff är riktigt bra och ger mersmak. Vi som känner Mästerkatten sedan tidigare vet att hon gör rent magiska grejjer på svenska. Liza a.k.a True har jag lite sämre koll på men efter att ha kört med Governor Andy och Jaqee så är hon mer än redo att ta större plats på scenen.

En ny skiva är på gång, Partillo och Kapten Röd jobbar för fullt, men som sagt, det är mycket på gång från Majorna nu och dom får jobba hårdare istället för att gå på go-go klubbar på gamla jeffreys.

jag ska försöka se dom innan sommaren, annars siktar vi på P&L, och jag lovar att hålla er uppdaterade här.

Gå in på http://www.myspace.com/theserengeti

där är även bilderna tagna ifrån

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s