Joel Alme Live på Bengans idag

I samma andetag som jag märker att Joel Almes nya skiva ligger ute på Spotify så slänger jag mig mot kontrollen för att stänga av ljudet på Malou på Tv4 som jag av någon anledning alltid har på i bagrunden hemma.

Hur som helst så är jag bara en låt in  i skivan men vi känner igen stuket, vi kan stråkarna, rösten och allt låter lika fantastiskt som det gör på “When the moon shakes” från första skivan, spontant så känns det som det är den låten som satt sin prägel på den nya skivan.

“Waiting for the bells” heter alltså skivan, och han singerar och spelar på Bengans ikväll.

Bengans, antagligen den enda skivbutiken som kan se sig själv i spegeln. När Skivhugget blev godisaffär och Cd-specialisten en t-shirt affär så fanns bara Bengans kvar, och dom gjorde det bra. Begagnade affärer har vi dock gott om, på andra långgatan finner vi den bästa i Dirrty Records och den största i Andra Långgatans skivhandel, samt den där lilla punkaffären i Blendas gamla affärer. Minns aldrig vad den nya heter men jag har köpt på mig en del bra Clash-bootlegs där så den måste vi nämna.

Hur som helst så blir det nog bra det här med Alme, bara han inte spelar den där hemska blåvitt-sången. 

Det  är tur att man inte bryr sig om att han håller på blåvitt eller att Hellström håller på Gais, vad hade jag vart tvungen att lyssna på då? typ Bhonus dansorkester eller Peter Simpson, fast han Mickey Dee i Motörhead är la öisare? hett!

Nog om det….

Skivan låter bra, vi återkommer med någon form av recension i dagarna. Nu ska jag ut och rasta min mormor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s